1427 odběrných míst v ČR a SK
Doprava ČR od 58 Kč, SK od 88 Kč

Vrácení zboží zdarma
do 30-ti dní

Podmínky ochrany osobních údajů

I.

Základní ustanovení

1.    Správcem osobních údajů podle čl. 4 bod 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen: „GDPR”) je SAPREZA s.r.o. IČ 70452164 se sídlem Blatnická 4219/4, 628 00 Brno (dále jen: „správce“).

2.    Kontaktní údaje správce jsou adresa: Skorkovského 28, Brno, email: info@sapreza.cz, telefon:+420 774 277 771.

3.    Osobními údaji se rozumí veškeré informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě; identifikovatelnou fyzickou osobou je fyzická osoba, kterou lze přímo či nepřímo identifikovat, zejména odkazem na určitý identifikátor, například jméno, identifikační číslo, lokační údaje, síťový identifikátor nebo na jeden či více zvláštních prvků fyzické, fyziologické, genetické, psychické, ekonomické, kulturní nebo společenské identity této fyzické osoby.

4.    Správce nejmenoval pověřence.

II.

Zdroje a kategorie zpracovávaných osobních údajů

1.   Správce zpracovává osobní údaje, které jste mu poskytl/a nebo osobní údaje, které správce získal na základě plnění Vaší objednávky.

III.

Zákonný důvod a účel zpracování osobních údajů

1.    Zákonným důvodem zpracování osobních údajů je:

  • plnění smlouvy mezi Vámi a správcem podle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR,
  • oprávněný zájem správce na poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR,
  • Váš souhlas se zpracováním pro účely poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR ve spojení s § 7 odst. 2 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti v případě, že nedošlo k objednávce zboží nebo služby. 

2.    Účelem zpracování osobních údajů je:

  • vyřízení Vaší objednávky a výkon práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem; při objednávce jsou vyžadovány osobní údaje, které jsou nutné pro úspěšné vyřízení objednávky (jméno a adresa, kontakt), poskytnutí osobních údajů je nutným požadavkem pro uzavření a plnění smlouvy, bez poskytnutí osobních údajů není možné smlouvu uzavřít či jí ze strany správce plnit,
  • zasílání obchodních sdělení a činění dalších marketingových aktivit,
  • analýzu, hodnocení a zlepšování našich služeb zákazníkům
  • řešení vašich stížností, předložení důkazů v případě možného nebo probíhajícího sporu s vámi

3.    Ze strany správce nedochází k automatickému individuálnímu rozhodování ve smyslu čl. 22 GDPR.

IV.

Doba uchovávání údajů

1.    Správce uchovává osobní údaje:

  • po dobu nezbytnou k výkonu práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem a uplatňování nároků z těchto smluvních vztahů (po dobu 10 let od ukončení smluvního vztahu).
  • po dobu, než je odvolán souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely marketingu, nejdéle 5 let, jsou-li osobní údaje zpracovávány na základě souhlasu.
  • Po uplynutí doby uchovávání osobních údajů správce osobní údaje vymaže.

V.

Příjemci osobních údajů (subdodavatelé správce)

1.    Vaše osobní údaje můžeme poskytnout: 

  • orgánům, kterým máme povinnost poskytovat osobní údaje, včetně policie, soudů a orgánů činných v trestním řízení
  • poskytovatelům služeb, kteří nám poskytují služby související s naší činností, včetně těch, kteří pro nás zajišťují expedici a dopravu zboží a doručování písemností, hosting, marketing, účetnictví a správu dat
  • portálům Heureka a Zboží

2.     Vaši spokojenost s nákupem zjišťujeme prostřednictvím e-mailových dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky, do něhož je náš e-shop zapojen. Ty vám zasíláme pokaždé, když u nás nakoupíte, pokud ve smyslu § 7 odst. 3 zákona č. 480/2004 Sb. o některých službách informační společnosti jejich zasílání neodmítnete. Zpracování osobních údajů pro účely zaslání dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky provádíme na základě našeho oprávněného zájmu, který spočívá ve zjišťování vaší spokojenosti s nákupem u nás. Pro zasílání dotazníků, vyhodnocování vaší zpětné vazby a analýz našeho tržního postavení využíváme zpracovatele,kterým je provozovatel portálu Heureka.cz a Zboží; tomu pro tyto účely můžeme předávat informace o zakoupeném zboží a vaši e-mailovou adresu. Vaše osobní údaje nejsou při zasílání e-mailových dotazníků předány žádné třetí straně pro její vlastní účely. Proti zasílání e-mailových dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky můžete kdykoli vyjádřit námitku odmítnutím dalších dotazníků pomocí odkazu v e-mailu s dotazníkem. V případě vaší námitky vám dotazník nebudeme dále zasílat.

3.     Správce má  v úmyslu předat osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizaci. Příjemci osobních údajů ve třetích zemích jsou poskytovatelé mailingových služeb Mailchimp.

VI.

Vaše práva

1.    Za podmínek stanovených v GDPR máte:

  • právo na přístup ke svým osobním údajům dle čl. 15 GDPR,
  • právo opravu osobních údajů dle čl. 16 GDPR, popřípadě omezení zpracování dle čl. 18 GDPR.
  • právo na výmaz osobních údajů dle čl. 17 GDPR.
  • právo vznést námitku proti zpracování dle čl. 21 GDPR a
  • právo na přenositelnost údajů dle čl. 20 GDPR.
  • právo odvolat souhlas se zpracováním písemně nebo elektronicky na adresu nebo email správce uvedený v čl. III těchto podmínek.
  • Dále máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů v případě, že se domníváte, že bylo porušeno Vaší právo na ochranu osobních údajů.

VII.

Podmínky zabezpečení osobních údajů

Správce prohlašuje, že přijal veškerá vhodná technická a organizační opatření k zabezpečení osobních údajů. Správce přijal technická opatření k zabezpečení datových úložišť a úložišť osobních údajů v listinné podobě, zejména https šifrováním a zálohováním. Správce prohlašuje, že k osobním údajům mají přístup pouze jím pověřené osoby.

VIII.

Zásady používání cookies

Cookies jsou krátké textové soubory, které server umisťuje do vašeho internetového prohlížeče při načtení webové stránky. Zaznamenávají informace o vašem chování (např. stránky, které navštívíte) a odesílají je zpět na příslušný server. Tím nám umožňují přizpůsobit obsah našich stránek a marketingovou komunikaci na míru vašim potřebám. Cookies nejsou přímo vázány na vaše jméno ani e-mailovou adresu a nejsou nijak spojovány s vašimi osobními daty. Shromážděná data jsou zcela anonymní.

IX.

Proč cookies používáme

Aby pro vás nakupování v našem e-shopu bylo co nejpříjemnější, využíváme cookies k přizpůsobení nabídky našeho e-shopu na základě vašeho chování na                  internetu. Poskytují nám také data o využívání našeho e-shopu, na jejichž základě zdokonalujeme přehlednost a uživatelskou přívětivost webových stránek.

Využíváme také softwary třetích stran (např. Google, Seznam,…), které zpracovávají cookies. Umožňují nám zobrazení naší personalizované nabídky/reklam na různých partnerských webech. Cookies těchto společností podléhají vlastním zásadám ochrany osobních údajů.

X.

Co když s poskytováním cookies nesouhlasím?

Objednávku na našem e-shopu můžete uzavřít i bez cookies. Cookies můžete buď omezit či zcela zakázat v nastavení vašeho prohlížeče – návod naleznete v nápovědě prohlížeče. Může to však omezit některé funkce vašich oblíbených webových stránek.

XI.

Závěrečná ustanovení

Odesláním objednávky z internetového objednávkového formuláře potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte. S těmito podmínkami souhlasíte zaškrtnutím souhlasu prostřednictvím internetového formuláře. Zaškrtnutím souhlasu potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte. Správce je oprávněn tyto podmínky změnit. Novou verzi podmínek ochrany osobních údajů zveřejní na svých internetových stránkách a zároveň Vám zašle novou verzi těchto podmínek Vaši e-mailovou adresu, kterou jste správci poskytl/a.

Tyto podmínky nabývají účinnosti dnem 25.5.2018.



Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz
Rychlá reakce, žádné automatické maily, ale osobní vysvětlení a doporučení
Petr, 24.03.2018
5.005.005.005.005.00
zboží, které jinde nenabízejí
Misha, 21.12.2017
4.504.504.504.504.50
Ačkoli zboží nebylo hned na skladě, jsem spokojená s komunikací obchodu, který průběžně informoval o stavu dodání.
Ověřený zákazník, 22.12.2017
5.005.005.005.005.00